Vroege Interventie

Afbeelding1

Men zag de nut en noodzaak van dataverzameling, maar het invullen van vragenlijsten gebeurde met pen en papier. Het gevolg was dat er logistieke problemen ontstonden rondom dataverzameling.
Ik kreeg de opdracht om de verzamelde data van de papieren vragenlijsten te gaan verwerken. Bij dit proces kwam ik er achter dat er veel data ontbrak met als resultaat dat het pilot-onderzoek onvoldoende op bracht.

Vervolgens ontstond de vraag hoe kunnen we het proces omtrent dataverzameling beter inrichten. In samenwerking met professor Michiel Reneman e.a. is er toen gekeken naar de potentie van de (kosten)effectiviteit van het onderzoek Vroege Interventie. Hieruit bleek dat het de potentie had om er een promotieonderzoek van te maken.
Ik ben samen met Fastguide aan de slag gegaan om het traject in te richten. Naarmate ik het systeem beter leerde begrijpen in combinatie met de ontvangen support is de huidige tweede versie tot stand gekomen die nog steeds naar tevredenheid gebruikt wordt. Ik ben erg te spreken over het snelle contact met Fastguide en het ingerichte traject is een gedegen product geworden.

Fastguide is voor mij een uniek product omdat;
Export naar Excel, met de mogelijkheid tot exporteren in SPSS-codes, voor mij als onderzoeker heel erg prettig is. Dit werkt gewoon super!
Het voortgangsscherm om te monitoren hoe de voortgang in de dataverzameling verloopt. Dat het systeem volledig geautomatiseerd mails verstuurd wat de responseratio vergroot.
En tot slot de PDF-export is heel nuttig voor zorgprofessionals voor communicatie naar de patiënt toe.

Timo Beemster

Meer informatie over Vroege interventie en hoe u kunt deelnemen kunt u vinden op de website van Vroege Interventie

stand-vi-nvab-300x200 michel