Nederlandse Dwarslaesie Dataset België

Nederlandse Dataset Dwarslaesie België

Revalidatiedossier is in samenwerking met Universiteits Ziekenhuis Leuven aan het verkennen welke mogelijkheden er zijn om de Vlaamse revalidatiecentra, te weten UZ Leuven locatie Pellenberg, UZ Gent en AZ Middelheim te laten participeren in de Nederlandse Dwarslaesie Dataset. De zorgverleners uit De Pellenberg waren razend enthousiast tijdens de demo en de vervolgstappen zijn gaande.

Momenteel is revalidatiearts Carlotte Kiekens van UZ Leuven zich aan het inzetten om de afweging voor participatie in de NDD te maken. De Nederlandse Dataset Dwarslaesie is voortgekomen vanuit de behoefte om de geformuleerde internationale dwarslaesie datasets van ISCOS (The International Spinal Cord Society) in het Nederlands beschikbaar te hebben. In 2012 heeft Hans Slootman zich samen met Heliomare ingezet om de NDD te realiseren. Vanuit het Nederlands Vlaams Dwarslaesie Genootschap (NVDG) en Revalidatie Nederland is dit innovatieproject ondersteund en is er een succesvolle pilot geweest.

Mark van der Meijden is afgelopen jaar na een kennismaking met Marcel Post naar België gekomen. Het verbaasde hem dat vanuit de NVDG enkel alle acht revalidatiecentra in Nederland in de NDD participeerde. Hierna zijn de contacten met Carlotte Kiekens gelegd. Wij gaan ervoor om met Revalidatiedossier uit te bereiden naar het netwerk met de centra in Vlaanderen.